Merhaba
Bugünlerde sınıfımızda tatlı bir mutluluk var. Nokta sergimiz yaklaşıyor:))
Okul öncesi eğitimde yıl sonu gösterilerine, dönem sonu sergilerine karşıyımdır. Hatta yapılmaması gerektiğini her yerde söylemeye çalışırım. Yıl sonu gösterileri çocukları sınıflarda sıkılmaktan öteye götürmeyen, gösterilerilerdeki hareketleri, figürleri öğrenmeleri ve düzgün yapmaları için inanılmaz bir kalıba koyduğumuz törenlerdir.
Yıl sonu sergileri de kağıt ve malzeme israfından öteye gidemeyen, birbirinin aynısı etkinliklerin asılı olduğu zamanlardır.
Fakat bir kitap var ki, bu kitapla ilgili sergi açmamak imkansız. Çünkü verdiği mesaj çok güzel. “Her şey bir nokta ile başlar”
İşte biz de her şeyin nokta ile başladığını düşünenlerdeniz. Nokta ile başlayıp, altına imzamızı atıp, sahiplenip, güvendiğimiz ve yolumuzu çizdiğimiz…
İşte bu sebeple geçen yıl Limon Ağacı Sınıfı olarak yaptığımız Nokta sergimizi bu sene tüm okulca yapıyoruz. Ve her şey bir nokta ile başlar diyoruz, dedik bile:))) 23 Marta kadar noktalar yapıyoruz… Büyük, küçük, keçeli kalemle, sulu boyayla, renk renk, türlü türlü…
Kitabın özeti kısaca şöyle
“Bir nokta yap. Bakalım seni nereye götürecek.”
Vashti’nin öğretmeni onu incitmeden, resim çizerek duygularını anlatabileceğini söyledi. Ama Vashti resim yapamıyordu, o bir ressam değildi. Bunu kanıtlamak için Vashti boş bir kâğıda öfkeyle bir nokta yaptı.
“İşte!”
Bu minicik nokta Vashti’nin yeteneğini keşfetme yolculuğunun ilk adımı oldu.
Peter H. Reynolds bu minicik nokta masalıyla hepimizin içinde varolan yaratıcı gücümüzü dışa vurmamızı sağladı.
Minicik nokta bir başlangıçtır… (Kaynak: http://www.altinkitaplar.com.tr/nokta/ )
23 Martta bir maniniz yoksa nokta sergimize bekleriz. Öncesinde güzel bir müzik ziyafeti çekmeniz de garanti:))