Sihirli Fasulyeler

Geçen hafta ektiğimiz fasulye ve nohutlarımızı bugün “Sihirli Fasulye” hikayesi ve fasulye etkinlikleri ile sonlandırdık.

(Başta belitmekte fayda var:) Çocuklarla konuşurken tabi ki Sihir kelimesini sadece hikayede kullandım -oda hikayenin adı öyle olduğu için-, ve gün içinde de olabildiğince kullanmamaya çalıştım. Sihir, büyü gibi kelimelerin okul öncesinde kullanılmasını doğru bulmuyorum)

 

Bu ay değerler eğitimi kapsamında değerimiz Sorumluluk (Görevlerimizi Bilmek). Zaten fasulyelerimiz geçen haftadan beri bir hayli büyümüştü, yani onlara karşı sorumluluklarımızı (sularını verdik, ışıklı ve sıcak bir yerde onları muhafaza ettik) yerine getirmiştik:)) gün sonunda büyüyen fasulyeleri çocuklar eve götürdüler. Artık evde onlar sorumlular bakımlarından:) 

Güne büyüyen Fasulyelerimizi inceleyerek başladık. Çocuklar 1 haftadır fasulyelerin büyümesini an an izlemekten ve büyümelerini görmekten oldukça mutlu ve şaşkındılar. Her gün geldiklerinde onların yanına geçip, ne kadar büyüdüklerini inceliyorlardı. Ve fasulyeler artık o kadar uzamıştı ki bir yere bağmamız gerekiyordu. En güzeli bu sorumluluğu artık evde sürdürmek olacaktı. 
 
Gün sonunda fasulyeleri evlerine götürmeden önce, gün içinde bir klasik olan “Sihirli Fasulyeler” hikayesini dinledik. Dinledik çünkü bu sefer hikayeyi kitaptan okumadık, ben anlattım. Hiç gezmeden, bağdaş kurarak, hiç bir resim göstermeden. Arada sorular sorarak ve onların sorularına cevap vererek. (Hep kitap okuyordum, arada kitapsız hikaye anlatmak güzel oluyormuş:)))
 
Ardından “Fasulye büyüdü” şarkımızı öğrendik  ve hareketlendik.


Sanat etkinliğimizde fasulyeleri boyayıp fasulye sırığına yapıştırdık ve çocuğu, annesini, devi, ineğini, vb.(Ne istiyorlarsa) Çizdik. (Bulutların üzerindeki evler devin eviymiş:)) (Yaratıcılık çok önemli, bazı çocuklar devi çizmediler, çünkü evinin içindeymiş:))) 

 


Son olarak Oyunumuzu oynadık. Küçük kas becerileri, gruplama ve dikkat çalışması. Fasulye, makarna, cocopops, pirinç, nohut, erişte karışık şekilde bir kaplara koyduk Sınıf 2 gruba ayrıldı. Ayrı ayrı tabaklar verdik ve ayırmaları istedik. Çok eğlenerek oynadılar. (Farklı malzemelerle de renklerine, sayılarına, şekillerine vb. ayırma oyunu oynayabiliriz:)

İşte bir fasulyeyle bile ne çok şey yapılabiliyor. (Bütünleştirilmiş etkinlik planı)

(Sayma, boyama, eşleştirme, sorumluluk alma, gruplama, dikkat etme, drama, hikaye, yaratıcılık, müzik vb:)) 
Bir fasulye deyip geçmeyin:) 
 
Bu yazı Uygulamalarım kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.